Цікаві факти про футболки

Ні для кого не секрет, що найпопулярнішою річчю в гардеробі будь-якої людини є футболочка. А чому? Просто вона зручна, оригінальна і може відображати внутрішній світ людини і його настрій за допомогою принтів і кольору. Свою історію вона почала в далекому минулому, а саме на початку Другої Світової і створена була американцями, а до нас прийшла вже після війни і назавжди закріпилася на ринку текстильної продукції. Представляємо вам топ 10 найцікавіших фактів про футболки, які ви, напевно, ніколи і не підозрювали.

1) Різне бачення жінків і чоловіків, як правильно знімати з себе футболку. Ось жінки, зазвичай, спочатку беруться за її край і піднімають вгору, а хлопці хапають шматок футболки на спині і тягнуть через голову. Ця загадка так і залишилася нерозгаданою для людства 🙂

2) Слово “футболка” виключно наша назва і прийшло до нас в лексику з появою гри футбол, коли команди почали носити спортивну форму, в якій вона і була представлена. А в усьому світі використовують її оригінальну назву – t-shirt.
3) Футболку, в тому вигляді, як ми її знаємо, почали виробляти американці для своїх піхотинців аж в 1898 році.

4) Слово-термін “t-shirt” був доданий в Вебстерский словник ще в далекому 1920 році.

5) Жуль Дюфур – популярний модельєр, який кинув виклик сучасній моді в 2000 році і привніс трохи хаосу. Він випустив свою колекцію літо-осінь 2000, де були представлені футболки з дуже нестандартними принтами, а саме з такими написами як “Bitch» і «Whore”. Це був гучний скандал в сфері одягу, після чого дизайнера відразу звільнили. А зараз це популяризовало принти, просто суспільство тоді було не готове до нього 🙂

6) У світі існує міжнародний день футболки. Його відзначають в день літнього сонцестояння 21 червня в багатьох країнах земної кулі. Але першими, хто вирішив віддати належне своїй улюбленій речі в гардеробі стали німці.

7) Розробники торгової марки “Imitation of Chris” після того, як Лоран пішов на пенсію, випустили колекцію, де була представлена оригінальна футболка з текстовим принтом “Принесіть мені голову Тома Форда» “. Це був успіх і бурхливі оплески, і звичайно ж сам Том не зміг встояти і теж придбав цю річ з нашумілої колекції.

8) Найдорожчою поло в світі на сьогоднішній день до сих пір вважається футболка “Хоум” Леннона, яка була продана за божевільну суму – 16400 доларів.

9) Топовою футболкою в Європі справді вважають білу з принтом ременя безпеки. Оскільки штрафи дуже високі, а пристібатися не всі вважають за потрібне, то ось так водії-хитруни виходять з ситуації, що склалася. Але особисто ми вас закликаємо завжди пристібати ремені безпеки, адже це врятує вам і вашим близьким життя в надзвичайних випадках.

10) Існує такий вид футболок, як “протиударні”. Так, вам не здалося. Тут звичайно не вистачає смайлика, що тримається за голову і кричить “wtf”, але все ж люди готові платити і за таке. А випускає таке нано-чудо колумбійська компанія, яка реалізує унікальні поло по 500 доларів за штуку.

Футболки зайняли своє місце в суспільстві і навряд чи коли-небудь зникнуть. Але щоб бути унікальним і виділятися серед натовпу, ми пропонуємо вам створити свій унікальний дизайн і замовити футболку з принтом у нас, адже ми завжди відповідаємо за якість і даруємо вам гарний настрій.