Папуги-нерозлучники «Футболка і сорочка»: як носити?

До недавнього часу, багато хто вважав, що носити сорочку поверх футболки, як мінімум дивно. Але сучасна мода давно навчилася вишукано поєднувати непоєднувані речі в своїх колекціях. Сорочка – це добре, але в повсякденному гардеробі викликає нудьгу, тому і з’явився такий нестандартний дует «сорочка поверх футболки».

На сьогоднішній день, такий оригінальний дует став одним з найпопулярніших трендів в повсякденному стилі, який буде чудово виглядати на чоловікові будь-якого віку. Звідки ж прийшов такий напрямок в одязі, основні правила поєднання і з чим носити розглянемо нижче.

Звідки ж прийшло до нас це дивне поєднання?
Все просто – це відгомони гучного стилю «бохо». Даний неформатний стиль одягу взяв свою назву від циганського слова «bohmiens». Цим виразом часто називали кочівників і циган в центральних регіонах Європи, а саме в Богемії, які плювали на правила і цінності. Згодом, назва перейшла й на людей, які намагалися жити, як і кочівники, на широку ногу. У різні періоди формування даного стилю завжди було актуально носити багатошарову моду з натуральних тканин, потерті джинси і спідниці в підлогу поверх з розшитим хусткою і бахромою. «Бохо шик» виглянув з-за рогу на початку 2000 років в Англії та Америці, але зараз він охопив всю земну кулю і ставав способом життя. На сьогоднішній день, даний неформатний стиль зміг вмістити в собі елементи екзотичних культур: етно стиль, хіпі, вінтаж, циганський напрямок і т.п.

Основні правила поєднання шарів: футболка і сорочка

  • Кожен шар індивідуальний. Не забувайте, що верхня річ в будь-який момент може відправитися відпочивати в сумку або на ручках, тому чоловіча футболка повинна бути як мінімум чистою і без натяків, що у вас є улюблений домашній вихованець, а як максимум – випрасуваною.
  • Читали Чехова «Тонкий і Товстий»? Якщо так, то відмінно, так буде простіше запам’ятати: спочатку одяг тонких тканин, а потім вже товщі. Наприклад, якщо Ви надягли футболку з щільної тканини, то сорочка повинна мати ще більш високу щільність, або таку ж, як і попередній шар одягу.
  • Від меншого до просторого. Щоб не мати неохайний вигляд, завжди надягайте футболку менш вільно по крою, ніж сорочка поверх.
  • Від світлого до темного. Це безпрограшний варіант і класика поєднання в моді.

Як носити и з чим:

Що стосується сорочки, то вона звичайно ж не повинна бути строгого класичного стилю. Підійдуть джинсові, в клітку, з яскравим принтом або фланелеві сорочки з довгими або короткими рукавами.

Що стосується футболки, то тут політ вашої фантазії: з принтами, однотонні, з круглим або в-подібним вирізом, але головне – без коміра.

Застібнути або разстібнути?

 

 

 

В принципі, сорочка поверх футболки може бути як і застібнута на пару гудзиків, так і повністю розстібнута. Рукава варто підвернути або закатати до ліктьового суглоба, а сорочку можна або заправити, або залишити навипуск поверх штанів або джинсів.

У висновку можна відзначити, що дует «Сорочка і Футболка» – відмінна парочка, і разом вони зможуть підкреслити вашу життєву позицію та неординарний стиль.