Який вид друку на футболках і світшотах обрати

Щоб зробити оригінальний подарунок або підкреслити індивідуальність власного стилю, варто скористатися друком на толстовках і футболках. У новій статті ми розповімо про різні методи друку на одязі, щоб допомогти Вам визначитися з вибором.

В якості принтів можна використовувати:

  • власні імена та прізвища;
  • номери;
  • відомі цитати і фрази;
  • логотипи;
  • зображення артистів, акторів, героїв кіно та мультиплікаційних фільмів;
  • абстракції;
  • комікси і популярні персонажі.

Принт на футболку можливо нанести різними способами. У їх числі метод сублімації, цифровий друк, флекс і флок, термотрансфер і шовкографія. Який вид обрати? Споживачеві, який не знає особливостей технології кожного з перерахованих способів, складно визначитися. Щоб не помилитися, потрібно знати особливості, переваги і деякі недоліки кожного з варіантів.

Особливості різних методів друку на одязі

Прямий цифровий друк

Цифровий друк на футболках стане кращим вибором, якщо Ви бажаєте отримати дійсно якісне, повнокольорове зображення, на якому буде видно будь-яка, навіть найдрібніша деталь. Зображення не має відчутного шару, завдяки чому одяг зручно носити, прати і прасувати.
Прямий друк на тканині може використовуватися як для одиничних екземплярів, так і для друку на футболках оптом.
Єдиний нюанс – можна використовувати тільки натуральні матеріали.

Шовкографія

Друк методом шовкографії ідеально підходить для тих, хто запланував цілу партію світшотів або футболок в кількості від 30 одиниць.
Перевагами шовкографії є гарна якість в поєднанні з невисокою ціною.
Вона прекрасно підходить для синтетичних і натуральних тканин, витримує до 50 прань, а фарби, які використовуються при друку, абсолютно безпечні для здоров’я і навколишнього середовища.
Єдиним недоліком методу можна назвати слабку термостійкість: паро-теплову обробку проводити найкраще з виворітного боку.

Термотрансфер

Якщо Ви бажаєте прикрасити кишені або інші дрібні деталі сумок, світшотів і футболок, рекомендуємо звернути увагу на термотрансферний друк на тканині.
Його особливості: висока швидкість друку, відмінна передача кольору, тривалість експлуатації та можливість отримання зображення навіть з дрібними елементами.
До недоліків методу можна віднести те, що він застосовується лише для білих або світлих тканин.

Сублімація

Сублімація – визнаний фаворит в поліграфії за підсумками останніх років. Це широкоформатний друк, який також характеризується тривалим збереженням насиченості фарб і відсутністю ймовірності розтягування зображення. Метод забезпечує відмінну якість перенесення кольорів, термостійкість і можливість нанесення будь-яких зображень, включаючи фото, логотипи, написи, принти і багато іншого.
При цьому варто відзначити, що сублімація відмінно підходить тільки для друку на білих тканинах.

Флекс і флок

Якщо Ви бажаєте отримати яскраве гладке або оксамитове зображення у вигляді напису, номера або логотипу, можна обрати флекс і флок. Ескізи переносяться на спеціальну плівку, яка вирізається плоттером і щільно притискається до тканини.
Головною перевагою є висока якість. Отримане зображення буде практично вічним, незалежно від частоти прання і інтенсивності експлуатації речі.
При цьому даний спосіб не дозволяє друкувати занадто дрібні зображення через неможливість їх вирізання.